algemeen

Er is heel weinig info over klei. De beste boeken daarover zijn van Raymond Dextreit, waarvan ene vertaald is naar het Nederlands: "de geneeskracht van klei". ik heb er een paar exemplaren van..
Hier
http://users.edpnet.be/liouba/ is er een mini cursus van 11 pagina's erover, het bestand is niet in de mappen.(dat is mijn webruimte, maar geraak er niet meer in )


Ik volg ook dat klein boekje van Raymond Dextreit. Hij schreef ook een complete gids waarin het klein boekje inhoudelijk ook opgenomen is.
Hij is jammer genoeg niet vertaald.


http://www.eytonsearth.org/

Dan is er ook een mijnheer uit Arizona die klei gebruikt voor de paarden en die ook zijn best doet om die methode bekend te maken(zonder succes):

http://www.walterbadet.com/
http://www.frenchclayforall.com/

De groene klei werd met succes gebruikt in Côte D' Ivoire, gedurende 2 jaar, door Line de Courssou om Buruli Ulcer te genezen. Ze was verpleegster, echtenote van een Franse diplomaat. Toen haar man met pensioen ging bouwde ze een centrum met haar eigen middelen om de bacteriele infectie te bestrijden.
De behandeling werd  aan de World Health Organisation getoond gedurende de jaarlijkse bijeenkomst omtrent Buruli Ulcer in 2002 en sinds dan in een doofpot gestopt. Ze blijven geld vragen om research te doen, terwijl er een oplossing bestaat die genezing aanbiedt. Groene klei geneest goed, is niet patenteerbaar en kost weinig.
De site van een amerikaan die er al jaren ook mee bezig is, maar die gebruikt niet de andere hulmiddelen uit de natuur die Raymond Dextreit gebruikt. Persoonlijk blijf ik trouw aan de methode "harmoniste" van mijheer Dextreit, het geeft altijd uitstekende resultaten gehad.
http://www.eytonsearth.org/